tiistai 18. elokuuta 2015

Peruna on pyöreä, peruna on soikea...



Kaikkein käytetyin kasvis suomalaisessa ruoanvalmistuksessa on peruna. Perunan maku ja rakenne ovat erittäin hyvät ja siihen on helppo yhdistää muita makuja ja kasviksia. Peruna on usein aterian pääruoan päälisäkkeen tärkein osa. Perunasta voi valmistaa mitä erilaisimpia lisäkkeitä. Perunan valmistaminen sopivan muotoiseksi ja makuiseksi ei kuitenkaan aina ole yksinkertaista. Perunalisäkkeiden valmistaminen vaatiikin sekä osaamista että tarkkuutta.


PERUNALISÄKKEET
Minkälaisia lisäkkeitä perunasta voi valmistaa?
Kirjoita vähintään yhden perunalisäkkeen valmistusohje.
 Minkälaisen perunalajikkeen valitset kyseiseen lisäkkeeseen?
Lisää kuvia perunalisäkkeen valmistusvaiheista.
Lisää kuva valmiista ruokalajista.
 yms.

Tänään teimme Leipurin perunoita, Juustoperunoita, Perunavuoka, Muhennettuja perunoita, Annan perunoita, Skånen perunoita sekä Hasselbackanperunoita.


Perunaruokia valmistettaessa tuli aina selvittää, mikä perunalajike sopii mihinkin ruokaan. Perunat onkin lajiteltu ominaisuuksiensa perusteella värikoodeilla, mikä auttaa valitsemaan perunat eri käyttötarkoituksiin.
  
VÄRIKOODATUT PERUNALAJIKKEET
Millä perusteella eri perunalajikkeet jaetaan värikoodeihin?
Minkälaisien ruokalajien valmistukseen eri väri koodattuja perunalajikkeita käytetään?
Muutamia esimerkkejä perunalajikkeista, joita kuhunkin ryhmään kuuluu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti