maanantai 24. elokuuta 2015

Salaatit vaikuttavat ruokapaikan valintaan

Kasviksia syödään Suomessa edelleenkin liian vähän. Kasvisten käyttösuositus - puoli kiloa kasviksia päivässä - on hyvä noudattaa ruokatuotannon kehittämisessä.
Kevyet kasviksista tehdyt salaatit tasapainottavat ruoka-annoksen energiapitoisuutta.

Asiakasta miellyttää monipuolinen, värikäs ja tuore salaattilinjasto.
Kasvisten kulutus on sitä suurempaa, mitä paremmin salaattilinjasto hoidetaan.
Salaattien valmistukseen liittyy paljon yksityiskohtia, jotka on hallittava, jotta  raaka-aineet olisivat parhaimmillaan, silloin kun ne tarjotaan asiakkaille.
Perussarjan raaka-aineet; jäävuori- ja lehtisalaatti sekä kerä-, kiinan-, puna ja savoijinkaali.

Salaattisekoitusten ja salaattilinjastojen suunnittelua auttamaan on salaattikasvikset jaettu ryhmiin.
Salaattisuunnitelmaa tehdessä on helpompaa ajatella raaka-aineita valmiina ryhminä kuin luoda samalla ryhmiä yksittäisistä kasviksista.

Vihannesleikkurin terävalinnoilla salaattien suunnittelija pystyy vaikuttamaan salaattien ulkonäköön. Kasvisten ryhmittelyssä annetaan myös tietoa terien valinnasta.

Vihannesleikkurin terät: raastin-, viipale- ja suikaleterät sekä kuutioritilät.

KASVISSARJAT
Perehdy erilaisiin kasvissarjoihin.
Miten sarjat auttavat salaattien suunnittelijaa ja valmistajaa?
Kerro oma mielipiteesi kasvissarjojen ulkonäöstä, rakenteesta ja mausta.
Mitä opit tänään?
Kuinka voit hyödyntää oppimaasi tulevaisuudessa.

Kasvikset hienonnettiin vihannesleikkurilla.

Viherpohjia kokoamassa.


Yhdistelmäsarja.

Tehostevärjätyt viherpohjat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti