Kasviksia syödään Suomessa edelleenkin liian vähän. Kasvisten käyttösuositus - puoli kiloa kasviksia päivässä - on hyvä noudattaa ruokatuotannon kehittämisessä.
Kevyet kasviksista tehdyt salaatit tasapainottavat ruoka-annoksen energiapitoisuutta.
Asiakasta miellyttää monipuolinen, värikäs ja tuore salaattilinjasto.
Kasvisten kulutus on sitä suurempaa, mitä paremmin salaattilinjasto hoidetaan.
Salaattien valmistukseen liittyy paljon yksityiskohtia, jotka on hallittava, jotta raaka-aineet olisivat parhaimmillaan, silloin kun ne tarjotaan asiakkaille.
Perussarjan raaka-aineet; jäävuori- ja lehtisalaatti sekä kerä-, kiinan-, puna ja savoijinkaali. |
Salaattisekoitusten ja salaattilinjastojen suunnittelua auttamaan on salaattikasvikset jaettu ryhmiin.
Salaattisuunnitelmaa tehdessä on helpompaa ajatella raaka-aineita valmiina ryhminä kuin luoda samalla ryhmiä yksittäisistä kasviksista.
Vihannesleikkurin terävalinnoilla salaattien suunnittelija pystyy vaikuttamaan salaattien ulkonäköön. Kasvisten ryhmittelyssä annetaan myös tietoa terien valinnasta.
Vihannesleikkurin terät: raastin-, viipale- ja suikaleterät sekä kuutioritilät. |
KASVISSARJAT
Perehdy erilaisiin kasvissarjoihin.
Miten sarjat auttavat salaattien suunnittelijaa ja valmistajaa?
Kerro oma mielipiteesi kasvissarjojen ulkonäöstä, rakenteesta ja mausta.
Mitä opit tänään?
Kuinka voit hyödyntää oppimaasi tulevaisuudessa.
Kasvikset hienonnettiin vihannesleikkurilla. |
Viherpohjia kokoamassa. |
Yhdistelmäsarja. |
Tehostevärjätyt viherpohjat. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti